11/22/2012

Naked truth

Monelta aktiivisesti blogeja seuranneelta henkilöltä ei varmaankaan ole jäänyt huomaamatta naked truth -haaste, jonka alulle laittoi Tyyliä metsästämässä blogin kirjoittaja Veera. Hänen kirjoittamansa postaus on yksi parhaimmista, mitä olen koskaan lukenut. Hän kirjoitti hyvin nykyajan kauneusihanteista, joita myös minä olen lähiaikoina pohtinut ja haastoi muut bloggaajat ottamaan itsestään meikittömän, muokkaamattoman kuvan.

Minä tänä aamuna. Ilman meikkiä, hiukset harjaamatta.

Kauneusihanteista puheenollen, ensimmäisenä mieleeni tuli itseäni ärsyttävä asia. Kuvankäsittelyllä aikaansaadut epäluonnolliset kuvat, jotka luovat mahdottomia kauneusihanteita. Vaikka luulisi suuren osan ihmisistä tietävän, että se lehden kansikuva käsitellään viimeistä virhettä myöten photoshopilla, niin silti se tuntuu usein unohtuvan, jopa minulta. Saatan joskus katsoa kateellisena kuinka se julkisuuden henkilö näyttää niin kauniilta, vaikka silti tiedän, että kuvan valaistusta on muutettu, juonteet häivytetty ja toisinaan jopa silmiä suurennettu. Kerran päätin itse kokeilla, mitä kaikkea älytöntä kuvankäsittelyllä saankaan omasta naamastani aikaan. Oman naamakuvan käsittely itse sai tajuamaan kuvankäsittelyn vaikutuksen erittäin hyvin. Tein tämän muokkauksen joskus alkusyksystä juuri sen takia, että halusin mielenkiinnolla nähdä, mitä tällainen tavallinenkin tyttö voi saada aikaan ja nyt onkin hyvä tilaisuus julkaista tämä. 


Epäluonnollista, eikö? Entäs se virheettömän kaunis kansikuvan tyttö, hmm...

Toivon, että nuo kaksi kuvaa auttavat ymmärtämään, kuinka helppoa ja nopeaa on luoda virheellinen ja epäaito kuva. Kenestä tahansa.

Olisi ollut niin monta muutakin tähän liittyvää asiaa joista olisin voinut kirjoittaa, mutta useista niistä on kuitenkin jo kirjoitettu muissa blogeissa, joten itse painotin tämän postauksen virhekuvia luovaan kuvankäsittelyyn.

Tämän vielä haluan tähän loppuun sanoa: Muistakaa, että jokainen meistä on kaunis omana itsenään

8 kommenttia:

 1. Aivan ihana postaus!! oot kaunotar Anni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoooos <3 :) parhain haaste ikinä!

   Poista
 2. Kyllä olet luonnon kaunis ustäväni! <3 ja hyvä aihe on

  VastaaPoista
 3. Oot tosi kaunis ilman meikkii ja meikil :))

  http://justlovethislife.blogspot.fi/

  VastaaPoista