3/16/2013

Kuvankäsittelyohjelmasuosikit

Olen jo monta vuotta käsitellyt ottamiani kuvia, ja nyt päätin listata suosikkimuokkausohjelmiani ja kertoa nistä lyhyesti. Nämä kaikki ovat siis vain mun omia mielipiteitä näistä ohjelmista, joku muu saattaa olla täysin eri mieltä!

PhotoScape
Photoscape on helppokäyttöinen netistä ilmaiseksi ladattava muokkausohjelma. Sen jälkeen kun olen ladannut tän, olen käyttänyt pääsiassa vain tätä.

+ Kuvien pienentäminen ja suurentaminen helppoa
+ Värien muuntelu helppoa
+ Mahdollista saada erikoistehosteita (elokuvatehosteet)
+ Paljon erilaisia kehyksiä ja reunahäivytyksiä
+ Helppo tekstitoiminto
+ Kollaasien tekeminen erittäin helppoa


Pixlr o matic
Pixlr o matic on netissä ja puhelimissa oleva muokkausohjelma/sovellus, jota ei tarvitse tietokoneelle erikseen ladata. Se löytyy täältä http://pixlr.com/o-matic/. Kännykässä olen käyttänyt tätä jo pidemmänkin aikaa mutta vasta nyt keksin käyttää tätä tietokoneellakin.

+ Ei tarvitse ladata (paitsi puhelimeen). Hyvä esim. silloin kun tarvitsee muokkausohjelmaa nopeasti ja koneella ei ole mitään erillistä ladattua ohjelmaa
+ Helppo ja nopea käyttöinen, sopii hyvin pikamuokkauksiin
+ Mielenkiintoisia valoefektejä ja paljon kehyksiä


Photoshop
Useimmiten maksullinen kuvankäsittelyohjelma, jossa on paljon erilaisia toimintoja. Photoshoppia en ole muuten niin paljoa käyttänyt, koska se ei ole niin yksinkertainen kuin esimerkiksi photoscape, mutta se  on mielestäni paras tuollaisten "kuva tekstin sisällä" - kuvien muokkaamiseen, ja teinkin ennen sillä bannereita.


2 kommenttia:

 1. Ois kiva jos oisit laittanut latauslinkit :|
  Mutta pitää kokeilla tota Photoscapea! Kuulostaa hyvält. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainiinjoo! En oo kyllä ihan varma miltä sivulta ton photoscapen latasin, mut se saattoi olla tää http://photoscape.en.softonic.com/ :) Photoshopista en valitettavasti tiedä mitä kautta se on meille tullut kun oli tässä koneella valmiina :/

   Poista