12/15/2013

JOULUINEN JYVÄSKYLÄ


Päätettiin lähteä viettämään lauantaita mukavasti keskustaan jouluostoksille ja vierailemaan Toivolan vanhalle pihalle. Yleensä ei mennä autolla keskustaan koska matka on aika lyhyt, mutta tällä kertaa mentiin ja päädyttiin todella täyteen parkkihalliin ja siksi aivan ylimpään kerrokseen. Se ei kyllä yhtään haitannut, kun päästiin katsomaan ja valokuvaamaan kaupunkia niin korkealta!
Pienen shoppailukierroksen jälkeen lähdettiin Artturin ja Essin kanssa Toivolan vanhalle pihalle, joka oli koristeltu nätiksi tunnelmalliseksi joulupihaksi Pihalle astuessa tuntuu hieman kuin palaisi ajassa taaksepäin. Pihalla oli myytävänä syötävää ja erilaisia käsitöitä. Yhdestä rakennuksesta löytyi myös itse joulupukki ja käytiin Essin kanssa kirjoittamassa joululahjatoiveita joulupukin kirjaan, ikuisia lapsia kun ollaan :D Lopuksi päästiin vielä opastetulle kierrokselle tuohon vaaleanpunaiseen rakennukseen ja kuulimme mielenkiintoisen tarinan sen entisistä asukkaista.Kävellessämme pois näiden kiehtovien talojen keskeltä, mietittiin Essin kanssa kuinka harmillista se on, että vanhoja kauniita rakennuksia on hävitetty ei niin kauniiden kerrostalojen tieltä. Tietenkin kaupungin keskustassa tarvitaan asuintilaa lukuisille ihmisille, mutta silti olisi mukavaa jos pääsisi näkemään enemmän vanhaa Jyväskylää. Mitä mieltä te olette ylläolevien kuvien kaltaisista vanhoista rakennuksista?

Enää viisi päivää koulua ja sitten alkaa se kauan odotettu loma! Hyvää alkavaa viikkoa


4 kommenttia:

 1. Ihanan näköistä! Olisi kyllä kiva jos vanhoja rakennuksia pystyttäisiin säilyttämään enemmän..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Harmillisen usein vanhat puretaan uusien tieltä :( Onneksi sentään jotain on jäljellä, kuten tuolla pihalla :)

   Poista
 2. Tollaset vanhat rakennukset on musta kaikkein kivoimpia, niiin nättejä ja niissä on ihan omanlaisensa fiilis! Oon siis ihan samoilla linjoilla et on tosi harmillista et niitä hävitetään niin paljon:(

  http://pihlalina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ne on niin kauniita <3 :) toivottavasti niitä ei enempää hävitetä!

   Poista