2/20/2014

MITÄ TOIVON TULEVAISUUDELTA?


Tulevaisuus on sana joka pyörii mun mielessä lähes joka päivä. Ei sillä, että se olisi negatiivinen asia. Sitä tulee usein mietittyä, vielä 20-vuotiaanakin, mikä musta tulee isona. Moni varmaan ihmettelee tässä kohtaa että mitä kummaa, minähän opiskelen unelma-alaani, hiusalaa, jossa saan tehdä joka päivä sitä mistä tykkään eli laittaa hiuksia. Sen tiedän, että ensimmäinen ammattini tulee olemaan (jo ensi vuonna!) parturi-kampaaja, mutta tiedän myös ettei se jää siihen.

Tykkään todella paljon työskennellä hiusten parissa ja asiakaspalvelukin on oikein mukavaa ja palkitsevaa työtä. On kuitenkin ilmennyt muutama pikku ongelma, jotka saattavat haitata tulevaisuudessa tällä alalla työskentelyä. Käsien iho on surkeassa kunnossa, nenä tukossa ja voimakkaat hajusteet saavat mut voimaan pahoin. Onneksi ei ole vielä mitään suurempaa ongelmaa, niin pystyn ainakin tässä vaiheessa vielä tekemään työtä ja opiskelemaan hyvin! Tulevaisuuden kannalta tämä on kuitenkin huolestuttavaa, mitä jos vaivat pahenevat? Tätä kysymystä mietin usein. Silti haluaisin kuitenkin tehdä elämässäni parturi-kampaajan töitä. En ehkä koko ikääni, mutta ainakin osan siitä.


Olen tiennyt jo pitkään, että haluan ammatillisen perustutkinnon lisäksi opiskella myös itselleni jonkin korkeakoulututkinnon, joko yliopistossa tai ammattikorkeassa. Ennen ammattikoulua olenkin hakenut korkeakouluihin, mutten vielä päässyt mihinkään kouluun sisään. Toisaalta ihan hyvä, koska jos ensimmäiseen (sosiaalialalle) olisin päässyt, olisin nyt väärällä alalla. Haluan tehdä töitä ihmisten kanssa, mutten kuitenkaan ole valmis ottamaan vastuuta kenenkään toisen elämästä.

Mutta mitä sitten haluaisin korkeakoulussa opiskella? Estenomi (kauneudenhoitoalan ammattikorkeatutkinto) on ollut jo jonkin aikaa yksi haaveammateistani. Toinen mitä olen mietiskellyt viimeaikoina, on mediaan ja viestintään liittyvä ammatti, mutten vielä keksinyt tarkalleen mikä se voisi olla. Haluaisin jotenkin yhdistää tulevaisuudessa minua eniten kiinnostavat asiat; hiukset, kauneuden, muodin ja median. Mutta millä tavalla? Tämä onkin se suurin kysymys. Etenkin hiuksiin liittyvät asiat ovat lähellä sydäntä joten olisi ihanaa jatkaa jollain tapaa niiden parissa.Tällä hetkellä voin olla todella tyytyväinen siihen, mitä olen jo tähän mennessä opiskeluillani saavuttanut. Työssäoppiminen sujui kampaamo Lumossa niinkin hyvin, että jatkan siellä keväällä viikonlopputöissä! :) Olen niin innoissani tulevasta!

Tärkein toiveeni tulevaisuudelle on, että opiskelisin itselleni ammatin/ammatteja, jossa oikeasti viihdyn ja saan tehdä työtä jonka koen palkitsevana ja joka ei haittaa terveyttäni. Tulevaisuus on iso asia mietittäväksi eikä kaikkea tarvitse vielä tietääkään. Itse uskon siihe  että asiat järjestyvät omalla painollaan ja kaikella mitä tapahtuukaan, on jokin tarkoitus ohjata eteenpäin oikeaan suuntaan.

Mahtavaa jos joku jaksoi lukea tämän pitkän tajunnanvirran tuottaman tekstin! :D Onko täällä muita jotka miettii samankaltaisia asioita?


12 kommenttia:

 1. Mä mietin myös usein tulevaisuuttani, nimenomaan mitä aion tehdä lukion jälkeen. Unelmia ja haaveita riittää, mutta en tiedä olenko tarpeeksi rohkea toteuttamaan niitä. Pikku hiljaa pitäisi alkaa tehdä päätöksiä, jotta sitten voi pyrkiä niitä kohti kovemmin ja kovemmin. Oli muuten tosi kiva lukea tällänen vähän syvällisempi postaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Rohkeasti kohti unelmia! <3 Kyllä se oma juttu vielä sieltä löytyy :)

   Poista
 2. Täällä yks pohdiskelija! Alla on lukio, vaatetusartesaanin ammatti ja tällä hetkellä menossa ensimmäistä vuotta fysioterapiaopintoja ja en edes pysty nimeämään sitä kaikkea mitä haluan vielä oppia ja tehdä. :D Oon varmaan pahinta haaveilijatyyppiä ja hirveä hinku toteuttaa itseä just sillä omalla tavalla, kunhan sen tavan löytäisi... Uskon kuitenki et kokeilemalla se oma juttu löytyy ja ei mikään koulupaikka/työ oo ikuinen päätös, jos ei tunnu omalta niin kimpsut ja kampsut kasaan ja kohti seuraavaa unelmaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella hyvin sanottu! :) Oon kanssa samaa mieltä että se oma juttu löytyy kokeilemalla kaikenlaista mikä kiinnostaa :) Voin niin samaistua tuohon että en pysty nimeämään sitä kaikkea mitä haluan oppia ja tehdä! On niin monta ovea avoinna ja tuntuu että tosi moni juttu kiinnostaa! :D

   Poista
 3. Tosi kiva postaus! Mä mietin tulevaisuutta myös aika paljon ja se itseasiassa vähän ahdistaa koska tuntuu että opot/opettajat painostaa et pitäis jo nyt tietää mitä kirjottaa ja tekee lukion jälkeen ja mä oon sentään vielä ykkösellä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Jep joskus nuo opettajat ja opot on vähän painostavia :/ Itse lukion ekalla tiesin vain että kirjoitan terveystiedon, ja muuta en tiennytkään. Abivuonna vasta päätin mihin haluan hakea, joten ei mitään huolta vielä :) Uskon että löydät kyllä sen oman jutun tässä lukion aikana <3 :)

   Poista
 4. Itsekkin vähän paniikissa jo. Lukiossa nimittäin viimeistä vuotta ja haut alkaa alle parin viikon päästä!! Kirjotin viime syksynä psykologian ja olen koko lukio ajan ollut siitä erittäin kiinnostunut. Fiilis on ollut sen kaksi ja puoli vuotta, että haluan alan joka on jotenkin kietoutunut psykologiaan. Mutta nyt. Nyt tuntuukin, että ehkä se minulle sopiva unelma-ammatti ei löydykkään sieltä. Noh, uusia vaihtoehtoja on jo mietitty ja tulevaisuus avoinna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Psykologia on kyllä todella kiinnostavaa! Itsekin kirjoitin sen lukiossa :) Psykologiasta on myös hyötyä todella monella eri alalla! Joskus käy vaan noin että kiinnostus muuttuukin yhtäkkiä, mutta hyvä että on jo uusia vaihtoehtoja :) Onneksi lukion jälkeen on monta ovea avoinna ja paljon valinnan varaa! :)

   Poista
 5. ihania kampauksia nää kaikki ja vaikutat tosi mukavalta ihmiseltä !:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos paljon! <3 Kauniisti sanottu :)

   Poista
 6. Ei vitsit! Ihanan blogin omistat! Rakastuin sun hiuksiin :) Täältä löytyy varmasti mullekkin kampausvinkkejä ja muuta kivaa! c:
  - http://inkaet.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Inka! <3 kiva kuulla :)

   Poista