5/09/2014

KAMPAUKSIA YLIOPPILASJUHLIIN / VALMISTUJAISIIN

Koulujen loppu ja kesäloma lähestyvät kovaa vauhtia, ja jälleen monet koulunsa päättävät pääsevät juhlimaan ylioppilasjuhlia tai ammattiin valmistumista. Juhlamekon ja asusteiden lisäksi pitää miettiä myös kuinka hiukset laitetaan. Tässäpä siis muutamia ideoita, jotka on helppo toteuttaa vaikka itse kotona! Jokainen kampaus on suunniteltu sekä valmistujaislakin kanssa että ilman lakkia toimivaksi. Pohjalla kaikissa kampauksissa on kiharrinpuikolla tehdyt kiharat, paitsi yhdessä.

Pidätkö auki jätetyistä kiharoista, mutta haluat kampaukseen jotain pientä lisää sekä kohotusta? Tupeeraa hiuksia kunnolla takaraivolta tyvestä ja siloita pinta. Kiinnitä pinneillä taakse. Kampaus on hyvä sille, joka haluaa sen myös näyttävän erilaiselta ennen lakitusta tai jos ei halua olla koko päivää lakki päässä ja pelkää kampauksen litistyvän.

Tämän kampauksen kiharoita en pahemmin availlut vaan jätin ne kunnon korkkiruuveiksi. Vedin kaikki kiharat toiselle puolelle ja tein tuollasen kieritetyn "pannan" molemmille puolille. Hyvä kampaus sille kuka haluaa kampaukseen vähän "epätasapainoa" :)


Jos ei pidä kiharoista mutta haluaa kuitenkin jonkun kivan yksityiskohdan, suoristetut, toiselle puolelle vedetyt hiukset letin kanssa ovat hauska valinta. Jos taas ei pidä toispuoleisista kampauksista, letin voi tehdä molemmille puolille ja jättää hiukset auki molemmin puolin.

 Iso kihara sivunuttura syntyy helposti kun kokoat kiharat toiselle puolelle, tupeeraan niitä kevyesti (varo pörröttämästä kiharaa muodottomaksi!) ja pyöräytät ne oman mielesi mukaiseksi mytyksi. Muista käyttää paljon pinnejä ja hengettömiä, että nuttura pysyy hyvin kasassa.

Tässä kampauksessa on sama idea kuin ensimmäisessä, mutta hiuksia on vedetty pinnien avulla enemmän taakse, niin että kiharat jäävät selkeästi selän puolelle. Hyvä kampaus sille kuka haluaa auki olevat kiharrat, muttei kuitenkaan halua niiden olevan "tiellä". Halutessaan voi jättää yhden kiharan (tai molemmin puolin) kehystämään kasvoja, tai sitten vaihtoehtoisesti kiinnittää sen sivulle.

Jos pitää klassisesta tyylistä, niskanuttura on hyvä vaihtoehto. Tässäkin kampauksessa mulla oli kiharat tuolla pohjalla joten hiukset oli helppo taivutella tähän asentoon, mutta uskoisin onnistuvan myös suorilla hiuksilla. Tupeerasin latvan päälimmäistä osaa, koska se jää tässä kampauksessa piiloon. Sen jälkeen pyörittelin latvat alhaalta ylös nutturaksi ja kiinnitin pinneillä. HUOM. huolellinen kiinnitys on tässä kampauksessa erittäin tärkeää.

Aukijätetyt, isot kiharat ovat myös tyylikäs kampaus juhliin. Nämä kiharat syntyivät niinkin helposti, kuin kampaamalla kiharrinpuikolla tehdyt kiharat auki :)

Kuinka juhlakampaus sitten kestää koko juhlapäivän? Siitä kerronkin seuraavassa hiuspostauksessa!
Jos kaipaat tarkempia vinkkejä tupeeraukseen, ne löytyvät TÄSTÄ postauksesta ja kiharavinkit TÄSTÄ :)

Löytyykö sieltä ruudun toiselta puolelta tämän kevään ylioppilaita tai ammattiin valmistuvia? :)


14 kommenttia:

 1. Vau! Tosi kauniita kampauksia! Tänävuonna ensimmäinen yläkoulun ja lukion kevätjuhla, nään varmasti yhtä hienoja kampauksia (ja tietysti mekkoja). Meidän koululla (helsingin ranskalais-suomalainen koulu) on semmonen ranskan lipun näköinen vuori noissa lakeissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 Oi ihanaa siellä näkee varmaan paljon kaikkia erilaisia kampauksia ja ihania mekkoja! Vau kuulostaa hienolta tuo lakin väritys :) !

   Poista
 2. millä kiharrat sun hiukset? alhaalta ylös 3 kuva voitko tehdä kiharatutoriaalin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiharran Remingtonin kiharrinpuikolla :) Olen tehnyt yhden kiharatutorialin tällä samaisella kihartimella ja postaus löytyy täältä > http://apieceofinspiration-anni.blogspot.fi/2013/08/unelmien-kiharapilvi.html :)

   Poista
 3. Niin ihania kampauksia, äää!:)

  VastaaPoista
 4. vauuu todella ihana kampauksia <3! Tuo kolmanneksi viimenen on ehkä kaikkein ihanin :) Sulta saa niin paljon aina kaikkia kivoja vinkkejä! Vitsit että mä niin tykkäänki sun blogista <33!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia Emilia!! <3 Voii ihanaa kuulla että tykkäät ja saat täältä vinkkejä! :) <3

   Poista
 5. Ihania kampauksia! Itsellä rippijuhlat tulossa loppukesästä ja sain näistä kyllä muutaman tosi hyvän vinkin tulevaan rippikampaukseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Julia! <3 Hei jee ihanaa kuulla että löysit täältä vinkkejä kampaukseen! :)

   Poista
 6. Oletpas tehnyt ihania kampauksia ja tosi kätevää että sopii lakin kanssa tai ilman :)

  VastaaPoista
 7. Tuo neljänneks alin!!<3 Rakastuin siihen :) Kaikki on kyllä aivan sairaan upeita :D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Anni ! <3 :) Voisin joskus tehdä sulle sellaisen! :D

   Poista