5/16/2014

TEE UNELMASTA TOTTA

Kirjoitin tämän postauksen varmaan jo pari kuukautta sitten, mutta jostain syystä se unohtui luonnokset - kansioon. Toistaalta, eihän tämä aihe vanhene mihinkään joten kiva että muistin tämän!

Meillä kaikilla on unelmia. Jotkut unelmat kuitenkin tahtovat jäädä pelkäksi haaveiluksi ja päiväuneksi. Olen itse alkanut uskoa, että ihminen voi saavuttaa lähes mitä vain haluaa, kun jaksaa vain tehdä töitä sen eteen. Joskus se vaatii erittäin paljon työtä, mutta lopputulos on hyvin palkitseva. Nuorempana olin ahkera unelmoija, mutten melkein ikinä tehnyt mitään unelmieni eteen. Nyt kuitenkin vanhempana ja viisaampana olen muuttanut asenteitani ja alkanut työstää unelmiani todeksi, ja kuinka ollakkaan, valtavan suuri osa niistä on toteutunut!


Olipa unelmasi sitten elämäntapamuutos, unelma opiskelupaikan saavuttaminen, urheilukisan voittaminen, iso kaveripiiri tai vaikka hyvät arvosanat koulussa, lähes mihin tahansa toimivat nämä muutamat samat vinkit:

1. Tee päätös. Unelmoit jostain asiasta ja haluat saavuttaa sen. Päätä että näin tulee tapahtumaan ja olet valmis tekemään niin paljon työtä sen eteen kuin se vaatii.

2. Ole kärsivällinen. Kaikki unelmat eivät välttämättä toteudu hetkessä. Joskus vaaditaan paljonkin aikaa.

3. Muista tavoitteesi. Se antaa motivaatiota jatkaa eteenpäin, kun tiedät mihin pyrit.

4. Opi sietämään pettymyksiä. Aina kaikki ei mene niinkuin suunnittelee, ja unelman saavuttaminen ottaa takapakkia. Jos epäonnistumisia tulee, älä luovuta, vaan käännä epäonnistuminen voimaksi jatkaa eteenpäin!

5. Muista vahvuutesi. Motivoi itseäsi niillä.

6. Palkitse itsesi. Kun olet päässyt etenemään unelmasi saavuttamisessa, palkitse itsesi jollain mieleisellä tavalla. Esimerkiksi kun olet saanut yhden pääsykoekirjoista luettua, saat loppuillan viettää tyttöjen iltaa ystäviesi kanssa.

7. Elä unelmaasi. Ole tyytyväinen itseesi ja saavutuksiisi!
Olisi ihanaa kuulla, millasia unelmia teillä on ja kuinka olette saavuttaneet unelmianne? Kertokaahan minulle! :)


14 kommenttia:

 1. Mun yks suurimmista unelmista oli päästä käymään Australiassa ja missäs sitä nyt ollaankaan... on se tunne aika huippu, kun teet jotain sellasta mistä oot aina haaveillut :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooi miten mahtavaa!! :) Australia kyllä houkuttelis muakin! <3 Se on kyllä aivan ihana tunne tosiaan :)

   Poista
 2. En oikein tiedä mistä johtuu, mutta mulla ei koskaan oo ollut sellaisia selviä suunnitelmia esim "tee maailmanympärysmatka", mutta mulla on paljon pienenpiä juttuja ja sellaisia laajoja asiakokonaisuuksia tiiäkkö :D Ne ei oo hirveän tiukkaan rajattuja vaan sellaisia yleismaallisia suuntaviivoja joiden mukaan haluan elää ja tehdä asioita :) Yks juttu, jota kovasti haluaisin vaikkakaan en nyt ihan unelmaksi sanoisi, ois asua Helsingissä vielä joskus ennen kuin on niin vanha, että alkaa perustamaan perhettä yms. Tosi hyvät nuo sun 7 kohtaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anni! <3 Tiiän mitä tarkoitat, mulla on myös kanssa tuollaisia pienempiä juttuja mitä olis ihanaa toteuttaa joskus! :) Toivottavasti pääset vielä asustelemaan Helsingissä ;)

   Poista
 3. Uskon itsekin siihen, että kovalla työllä voi saavuttaa lähes mitä vain. Pääsin aikoinaan yliopistoon kolmannella yrittämällä ja sain aika monesti kuulla, että enkö voisi tyytyä johonkin vähempään. Vastaus oli yksinkertainen. En tietenkään. Tein kovasti töitä opiskelupaikkani eteen ja lopulta pääsin sisään. Olin haaveillut kyseisestä koulupaikasta yläasteelta lähtien, joten olihan se mieletöntä, että lopulta sitten pääsin sinne, mihin olin halunnutkin. :)

  Seuraava suuri unelma lieneekin sitten työpaikan kalastaminen eräästä lehdestä. Uskon, että pääsen sinne vielä joskus tulevaisuudessa, kunhan opiskelut on hoidettu alta pois. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niin ihailtavaa, kun jaksaa tehdä oikein kovasti työtä unelmiensa eteen, kuten esimerkiksi juurikin opiskelupaikan, vau! :) Ihan mahtavaa että saavutit sun unelman <3 Sitten vaan kohti seuraavaa unelmaa eli työpaikkaa ;)

   Poista
 4. Ihana kirjoitus Anni <3 Oon aina ollu sitä mieltä, että Elämä on sitä mitä ajattelet ja tunnet> tunteiden ja ajatusten kautta voi saavuttaa kaiken minkä haluaa elämässä, kunhan ajattelee positiivisesti ja raukkaudella. Negatiiviset ajatukset ei vie pitkälle ja pian alkaa vetää puoleensa tilanteita ja tapahtumia jotka ovat negatiivisia, jos aina ajattelee niin. Positiiviset ajatukset taas vetää puoleensa hyviä tilanteita ja tapahtumia ♡ Unelmat on tarkotettu toteutuviksi! ♡ Ooooh tulipa kilometri kommentti, oli vaan niin ihana postaus ja sai ajatukset vyörymään!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Julia! <3 :) Toi on niiin totta!! Aivan loistavia ajatuksia <3 Positiivinen ajattelu on aivan mielettömän tärkeetä unelmien totteuttamisen kannalta, se auttaa jatkamaan eteenpäin! :)

   Poista
 5. aivan ihana postaus anni<3 mulla tuli tästä niin hyvä mieli ja etenkin kauhea tsemppi päälle <3 kiitos tästä! olet huikea <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Emilia!! <3 :) Ihanaa kuulla että tästä tuli hyvä fiilis! <3

   Poista
 6. Olipa ihana postaus ja sai fiilistelemään juuri niitä omia unelmia. <3
  Itse unelmoin lukion päättymisen jälkeen ettei olisi enää pakko istua koulunpenkillä.
  Tein jokusen vuoden perusduuneja ja sitten perustin oman yrityksen.
  Yritykseni täyttää syksyllä viisi vuotta. <3
  Kaikkiaan olen tähän mennessä kahdeksan vuotta onnistunut välttämään paluuta kouluun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Reetta! <3 Ooi niin mahtavaa kun oot toteuttanut unelmasi! <3 Noniin kohta on siis juhlat tiedossa! ;)

   Poista
  2. Siis vois kyllä oikeesti jotkut kemut järjestää syksyllä. Pyjamabileet cecilissä? :D

   Poista
  3. Hei joo vähänkö olis mahtavat!! :D

   Poista