8/02/2014

KASVATUS JATKUU

Siitä on jo melkein puoli vuotta, kun aloin seurailla hiusten kasvua kuvin, ja nyt voi ainakin sanoa että tulokset on silmin nähtävissä! Parhaiten kasvun huoman oman värin rajan pidentyessä, mutta latvassa muutokset näkyvät hitaammin. Tämä johtunee huonokuntoisten latvojen katkeilusta.

Kesän aikana oon myös ottanut itteeni niskasta kiinni ja alkanut syömään testiin saatua Active beauty* lisäravinnetta säännöllisemmin. Ja tällä kertaa tuloksia alkoi näkyä myös kynsissä! Pidän kynnet aina lyhyinä, ja äskettäin huomasin että saan olla omasta mielestäni tosi usein leikkaamassaa niitä :D Kerron lopullisen arvion tuotteesta ja sen vaikutuksista hiuksiin, kun saan syötyä koko kuurin loppuun.

Kuten äsken mainitsinkin ja kuvastakin näkyy, latva on aika surkeassa kunnossa. Katkeilua välttääkseni olen keskittynyt latvojen hoitoon, käyttänyt paljon öljyjä ja latvavoidetta. Välillä laitan myös oliiviöljyä latvoihin ennen hiusten pesua. Jos jotain niin öljy ainakin tekee latvan mukavan pehmoiseksi :) Hiusten pesuväliä olen myös pidentänyt ja koittaa välillä kestää hieman likaisia hiuksia >:D

Myös viimeisestä värjäyskerrasta (kevytväri) on nyt puoli vuotta. Luonto kuitenkin puuttui asiaan ja oon kesän aikana saanut otsahiuksiin nätit aurinkoraidat :D Oonkin vähän miettinyt että viihyisinkö sittenkään kokonaan ruskeissa hiuksissa, ja vastauksen selvitin alla olevan kampauksen avulla.


Näyttää jotenkin todella vieraalta omaan silmään. Voi olla että jonkinlaiset raidat tekee paluun sitten kun kasvatus on tarpeeksi pitkällä ja uskaltaa värjätä pelkäämättä ettei latvoista irtoa montaa senttiä hiusta. Mutta onneks ei tarvitse vielä pitkään aikaan tehdä mitään, viihdyn tällä hetkellä tässä värissä oikein hyvin!

Voi toki olla, että mun hiukset ovat kasvaneet maksimimittaansa, eikä niistä tätä pidempiä koskaan tule. Mutta aika näyttää mitä tapahtuu, nyt vaan odotellaan!

Löytyykö ruudun toiselta puolen hiusten kasvattajia? Miten menee? :)

* Saatu blogin kautta

22 kommenttia:

 1. Täältä löytyy ainakin yksi hiustenkasvattaja! Prosessi ollut käynnissä jo vuosia, ja kyllä pituutta on tullutkin jo mukavasti :) pitäis aina vaan muistaa käydä parin kuukauden välein tasoittamassa latvaa ja poistamassa huonot ja kuolleet pätkät.. Ei vaan ikinä saa aikaseksi varata sitä kampaaja aikaa.. :D
  www.from-e-to-a.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee mahtavaa että löytyy kohtalotovereita! :) Niin se ois kyllä hyvä, itelläkin vähän jääny tuo latvojen tasaus tässä :D Mut eikun vaan kampaajalle ;)

   Poista
 2. Hyvältä näyttää kasvutahti!

  Täällä kasvatellaan sekä omaa väriä, että pituutta. Eteneminen tuntuu tuskallisen hitaalta, mutta eiköhän tilanne ole jo vuodenpäästä ihan toisennäköinen kuin nyt :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tuttu tunne! Mutta odotus palkitaan vaikka aikaa kuluisikin paljon! :)

   Poista
 3. Kaikki raajat kohti kattoa! Ite koitan kasvattaa vaan pitkät hiukset, leikautin kolme vuotta sitten polkkatukan ja tavoitteena olis koko selän pituset hiukset, 15cm ni ollaan tavotteessa!
  Varmana kokee nää järäyksen kun saan vinguttua luvan hattara tukkaan, jota ei varmana tuu ikinä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä kasvatusprojektiin! Kyllä ne sieltä kasvaa ;) Oo hattaratukka kuulostaa kivalta! :)

   Poista
 4. Tosi kiva postaus, jäin seurailemaan blogia! Ite juuri vaalensin hiukset mahdollisimman lähelle omaa väriä, ja olen alkanut tästä kasvattamaan sitten sitä omaa väriä tosiaan takas :) Iha hyvin on kasvanu mutta olivat jossakin vaiheessa niin huonokuntosena nuo hiukset että katkeili päältäkin tosi pahasti. Odotan innolla arviota tuosta Active beauty-lisäravinteesta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja tervetuloa seurailemaan! :) Tsemppiä kasvatukseen! Mulla ollu kanssa tuota samaa ongelmaa että päälimmäiset hiukset alkoi katkeilemaan, mutta onneks hyvillä tuotteilla pystyy jonkin verran ehkäisemaan katkeilua :)

   Poista
 5. kyllä kannattaa joku ainaki 5cm leikata latvoista, näyttää rumilta ku latvoista näkee läpi ku niin katkeillu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan nyt kuinka paljon uskallan leikkauttaa >:D

   Poista
  2. Jos et uskalla leikata kunnolla ei ne myöskään kasva pidemmiksi kun latvoista katkeilee.. Kakshaaraiset halkeamat leviävät päivä päivältä ylemmäs ja mitä kauemmin pidät aina hiusten välissä sitä ylempää ne katkeilevat. Juuri tuossa vaiheessa kuuluisi leikata oikeasti n5cm pois, sen takia että huomaat että hiukset tuntuvatkin paksummilta sen jälkeen, mutta kaikkein tärkeimmät takia, eli josvhaluat että hiukSet kasvavat vielä pidemmiksi.. T paka

   Poista
  3. Tiedostan ton asian, mutta nyt kun oon saanu nämä kasvamaan pitkiksi niin sitä alkaa hölmönä suojella jokaista senttiä vaikka näyttäiskin kamalalta :D Jep huono tapa kyllä. Mut kohta lähtee kyllä pituutta, se on varma! :)

   Poista
 6. Oot varmaan vaan tottunut vaalennettuun lettiin, siksi oma ruskea hiusväri tuntuu oudolta. Oma väri sopii sulle paljon paremmin, ja iho näyttää terveemmältä lisäksi! Kannatan myös noiden vaaleiden, huonokuntoisen latvojen leikkaamista pois. Kasvattaminen helpompaa, ja oma väri on nopeammin koko päässä. Itsekin leikkasin 5cm latvoista, vaikka en olisi halunnut.. mutta kannatti!! Nyt latvasuojaa yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on kyllä totta! Vaalee ollu jo niin kauan :D Kiitos mielipiteestäsi! Ihan kokoblondiin en kyllä palaisikaan enää, korkeintaan raitoihin :) Latvat lähtee nyt tässä koulun alkaessa heti kun päästään omia hiuksia laittamaan :)

   Poista
 7. Täällä kans yks kasvattaja. Aloitin kasvattamaan omaa väriä kevät-talvella 2012. Oma väri on melkein poissa mutta latvat myös aika kauheessa kunnossa. Tekis mieli napsasta pois noi keltaiset korpuiksi muodostuneet latvat ja jatkaa siitä sitten kasvatusta.
  Omassa blogissani oon aloittamassa Elämäntaparemontti video ja blogi-sarjan jossa myös kiinnitän huomioo hiusten hyvinvointiin ja kasvatukseen. Tervetuloa seuraamaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau sulla on jo hyvässä vaiheessa tuo kasvattaminen kun oot noin pitkään jo kasvattanut! :) Täällä vähän samoja fiiliksiä, että tekis toisaalta mieli leikata pois tuo kaikki vaalea osa, mutta vielä siihen ei vaan pysty kun ei ole oma väri tarpeeksi pitkällä :/ Heii käyn tsekkaamassa sun blogin! :)

   Poista
 8. Leikkasin just hiukset lyhyiksi, mutta ei ei sovi mulle, alan taas kasvattaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä kasvatukseen! <3 :) kyllä se pituus sieltä takaisin tulee ;)

   Poista
 9. Minulla sama projekti meneillään, mutta mustista hiuksista omaan väriin. Mietin, että pitäskö itsekin hommata noita lisäravinteita, jos ne todella auttaa. Itsellä kasvaa aika hitaasti hiukset ja kynnetkin on aika huonot. Mistä ostit kyseistä lisäravinnetta?
  Jos haluat vilkaista miten mun hiustenkasvatus etenee, niin tein siitä juuri postauksen:)
  http://me-and-my-camera-heta.blogspot.fi/2014/08/aikajana-hiusten-omanvarin.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin vilkaisemassa sun postauksen, hyvältä näyttää! :) Sain nuo lisäravinteet blogiyhteistyön kautta, mutta niitä voi tilata täältä http://www.terveysteekki.fi/active-beauty-hair-nails.html :) tsemppiä kasvatusprojektiin! <3 :)

   Poista
 10. Täällä kans yks jolla on sama projekti käynnissä ja omaan silmään näyttäis olevan hyvillä malleilla :-) Kaverit myös hämmästelee välillä miten pitkät mun hiuksista onkaan tullu. Viime syksynä7talvena vetäsin radikaalisti selvästi yli puolet hiuksista pois - takaa hiukset oli noin sentin mittaset ja ne (en osaa selittää mut ehkä ymmärrät) oli sellasessa kaaren muodossa että oli olkapäille asti edestä ja pituutta oli siis just ja just olkapäille. Nyt hiuksiin on tullu joku 15senttiä lisää pituutta - toiselta puolelta sillä halusin sivusiilin, josta oon kyllä niin tyytyväinen :-) jos haluut kuvia nähä tarkemmin nii blogissa niitä näkyy sillon tällön enempi:
  http://aplacewhereichoose.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin kurkkaamassa ja hyvältä näyttää!! <3 :) Nopeesti on kyllä kasvanut! :)

   Poista