9/28/2014

MUUTOKSIA

Oon pyöritellyt jo jonkun aikaa mielessäni erästä asiaa josta haluaisin kertoa täällä teille ja nyt päätin viimein tehdä sen. Tän syksyn aikana on nimittäin harmillisesti selvinnyt etten tule ehkä koskaan valmistumiseni jälkeen tekemään parturi-kampaajan työtä. Tapahtui se mitä pelkäsinkin eli allergisoiduin/yliherkistyin. Käsien iho ei yksinkertaisesti kestä hiusalan töitä. Koulua en silti aio jättää kesken, sillä pystyisinhän mä työskentelemään esimerkiksi kampaamotukussa tai jossain hiustuotteita myyvässä liikkeessä. En ole vielä varma mikä on ihan tarkkaan käsien ihon huonon kunnon syy, mutta se toivon mukaan selviää ihotautilääkärin vastaanotolla.

Tän syksyn aikana on mua myös vaivannut aika iso turhautuminen sekä paha mieli kun en ole koulussa välillä pystynyt tekemään samoja juttuja kun muut näiden käsien takia. Monesti oon miettinyt että jättäisin koulun kesken, mutta tiedän että sitten mua harmittais se todella paljon. Joskus elämässä tulee eteen asioita joihin täytyy yksinkertaisesti vain sopeutua ja sen aika on juuri nyt. Onneksi mulla on kuitenkin suunnitelmia ja vaihtoehtoja mitä aion valmistumiseni jälkeen tehdä ja kiinnostusta löytyy myös muille aloille. Ja ehkä parempi huomata allergia/yliherkkyys jo tässä vaiheessa kuin sitten työelämässä! Siitä voin olla helpottunut. Koulun pystyn luultavasti hoitamaan vielä loppuun, minkä jälkeen annan käsieni levätä.

Onneksi voin kuitenkin jatkaa hiusjuttujen parissa esimerkiksi täällä blogin puolella ja käyttää kaikkea oppimaani hyödyksi :) Nyt vaan pitää yrittää parhaansa sen mukaan mitä pystyy tekemään koulun loppuun asti! Mahtaako täällä olla joku muu jolle on käynyt näin kesken opintojen/työelämän?


20 kommenttia:

 1. Eikä, toi on kyllä tosi harmillista!! Tää on niin sun ala. Mutta totta tosiaan, että varmasti löytyy joku kiva työ, jossa taidoista on hyötyä! :)
  Itsekkin välttelen, ainakin toistaiseksi, jatkuvaa värjäystä. Työvuosina käsien kautta väreille altistuminen on aiheutanut sen, että värit tuntuvat aiempaa enemmän päänahassa. Tietenkin käytin hanskoja, mutta siitä huolimatta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep :( Toivottavasti tulevaisuudessa pystyisin jotenkin hyödyntämään tän alan tietoa/taitoa jossain muussa, mielenkiintoisessa jutussa! :) Ja onneksi tää ei sulje pois mun lempparijuttua, eli kampausideoiden tekemistä :) Voieii tosi harmi juttu :/ tuntuu että väreille herkistyminen on nykyään harmillisen yleistä :/

   Poista
 2. Kuulen kuinka kivi vierähti sydämeltäsi tämän postauksen myötä.
  Niin tyhmältä kuin tässä kohtaa tuntuukin sanoa: "Kaikella on tarkoituksena." Niin uskon asioiden menevän juuri niin. Tämä antaa erilaista suuntaa elämällesi ja avaa uusia mahdollisuuksia.
  Olen varma, että vain vahvistut ihmisenä tästä kokemuksesta ja nouset kohti jotain uutta aivan uudella tarmolla.
  Tsemppiä koulun vikaan vuoteen, on hienoa että aiot käydä sen kuitenkin loppuun! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulit aivan oikein!! ;) Ja toi on niin totta, kaikella on tarkoituksensa ja tästä vaan tiedän että mut on tarkoitettu ihan johonkin muuhun, ehken vielä tarkalleen tiedä mihin, mutta se selviää kyllä :) Kun joku ovi sulkeutuu toinen avautuu, heh niin kliseiseltä kun se kuulostaakin! :D Kyllä tässä vielä vaikeuksien kautta voittoon mennään!! :) Kiitos tästä kommentista <3 ihana!

   Poista
 3. Voii eii :( mulle tuli ihan paha mieli tätä lukiessa :/ vaikka ri tunneta niin nyt vaan tekis mieli rutistaa sua ♥ mutta kyllä se niin on että asioilla on tapana järjestyä parhain päin ja se on totta että parempi että asia tuli julki nyt lun sitten työelämässä. Iso voimahali ja tsemppiä ♥ arvostan että uskalsit tulla kertomaan näinkin isosta asiasta tänne ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana <3 Oon jo onneks osannu sopeutua tähän tilanteeseen kun se on ollu jo jonkun aikaa tiedossa :) mut välillä tietty harmittaa. Kiitos sulle kauniista sanoista! <3 Kyllä tää tästä järjestyy, uskon niin! :)

   Poista
 4. Täällä yksi kohtalontoveri. Aloitin 2010 painoviestinnän linjalla ja valmistuessa työskentelisin pääosin kirjapainossa (painopinnanvalmistaja), mainostoimistoissa jne. Terveys alkoi sanomaan itseensä irti, tajusin etten reuman ja cp-vamman vuoksi tule kestämään kokopäivätyötä näyttöpäätteellä.
  Terveys reistaili kunnolla pari vuotta ja mietin sairasloman aikana lopetanko koulun kokonaan, vaikka vuosi olisi jäljelllä. Saikun aikana löysin valokuvausharrastuksen aivan uudella tasolla ja tajusin, että se on työ mitä pystyn ja haluan todella tehdä. Nyt käyn painoviestinnän loppuun, koska pt:n suorittaessani pystyn suoraan hakemaan valokuvaajan ammattitutkintoon ja olen lähempänä valokuvausunelmaani :) Tsemppiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka harmi :/ tiedän ton tunteen kun ois enää vaan vähän koulua jäljellä mutta silti haluaa jatkaa loppuun! Mutta ihanaa kuulla että olet löytänyt kiinnostavan ja hyvän työn mihin haluaisit! <3 :) Tsemppiä sinne myös! <3

   Poista
 5. Voi ei:( Susta ois tullu niin hyvä kampaaja. Toivottavasti löydät hyvän vaihtoehdon kampaaja-alan tilalle:) mutta paljon tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! <3 Parturi-kampaajan ammatin kyllä saan, mutta työskentelyn joudun varmaan unohtamaan :/ aika näyttää mihin tulevaisuudessa pystyy. Mutta onneksi hyviä ammattivaihtoehtoja on jo mielessä ;)

   Poista
 6. voi ei tosi harmi juttu :(, koska sä oot huippu <3 just ajattelin sulta kysyä et voisitko joku kerta tehdä taas jonku kampaus postauksen ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voii että <3 Kiitos! Kysyit hyvään aikaan, nimittäin kampauspostausta on tulossa täällä viikolla! :)

   Poista
 7. Voi ei, tosi harmi kuulla :( Mun kampaajalle kävi silleen ainakin, että sillä tuli kanssa käsii hirvee oireet, mutta sitten selvis, että se johtu sellasista suojahanskoista, mitä se aina käytti. Kumpa sullekin sitten syy selviäis niin pystyy sitten ehkä tekemään asialle jotakin :) Tsemppiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mulla tulee kans oireita joistain tietynlaisista hanskoista! Nyt kuitenkin pystyn onneksi välttämään niitä :D Kiitos paljon! <3 :)

   Poista
 8. Ala vaan parturiks niin pääsen leikuuttaa sulle mun hiukset, just mketin että jos oot koska taas töissä niin varaan ajan leikuuttamisee ja parin raidan ottoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole varma pystynkö työskentelemään valmistumisen jälkeen enää, mutta kevääseen asti teen parturi-kampaajan hommia koulun asiakaspalvelussa niinkuin muutkin luokkakaverit niin paljon kun vain käsieni kanssa pystyn ja sinne voi varata aikoja :) ja työssäoppimisjaksolla kampaamossa ainakin osan aikaa :)

   Poista
 9. voi eikä miten ikävä kuulla ): onko myös hiustenleikkuu pois suljettu vai pelkkä värjääminen ja aineiden käyttö? toivottavasti pääset silti tekemään mieluisia töitä vaikka unelma jäikin haaveeksi :) tsemppiä sulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OIkeestaan vähän kaikki tässä ammatissa on haitaksi käsien iholle :( paitsi tietty myyntihommat ja jotkut kampaukset joissa ei käytetä ihoa rasittavia aineita tai menetelmiä! :) Toivotaan ja kiitoksia paljon! <3

   Poista