11/12/2014

POHDINTOJA

Olen pohtinut asioita. Blogiani. Blogi-identiteettiäni. Niin paljon että meinaa pää mennä pyörälle.

Tässä tän syksyn aikana oon ollut niin sanotusti hieman hukassa. Tai sanotaanko että ehksynyt ehkä vähän reitiltä. Kirjoitin joskus viime keväänä siitä kuinka tuntuu etten nää omaa persoonani tässä blogissa niin paljon kuin haluaisin ja nyt oon kohdannut jälleen nämä fiilikset kesän jälkeen.

Paineet bloggaamisesta on kasvaneet suhteellisen isoiksi verrattuna esim. viime vuoteen. En osaa sanoa yhtä syytä sille että miksi, mutta suurin syy on tietty se että luon paineita itse itselleni sekä vertaan itseäni liikaa muihin. Millainen pitäisi olla, mistä ihmiset inspiroituu, onko asu tarpeeksi muodikas tai kampauks tarpeeksi siisti? Mietin liikaa. Liika miettiminen tappaa luovuuden ja silloin syntyy yleensä pelkistetty postaus jossa ei ole yhtään minua.

Oon alitajuisesti koittanut välillä upottaa itteäni johonkin muottiin ja ahdistunut siitä. Ajatellut liikaa että näin pitää tehdä koska bloggaajat tekee näin. Ja tämmöinen ajattelu vie kyllä aika metsään. Siksi en olekaan viimeiakoina nauttinut kaikkien postauksien tekemisestä niin kuin joskus ennen ja joku tarkkasilmäinen on saattanut sen huomatakin. Arvostan itse erilaisuutta ja tykkään lukea monia erilaisia, erityylisiä blogeja. Siksi pitäisi itsekin tehdä tätä niinkuin parhaalta tuntuu mutta välillä se on ihan supervaikeeta. Nykyään tuntuu välillä myös siltä että blogi pitäis sulloa joihinkin tiettyihin kategorioihin ja pysytellä vain samoissa aiheissa. "En voi nyt kirjottaa tästä kun tää ei kuulu mun blogin aiheisiin!" aika usein hoen tota itelleni vaikka eihän se nyt noin mene.

Tän asian pohtiminen ääneen ja siitä kirjoittaminen selvittää ajatuksia paljon, ja siksipä tämän kirjoitinkin. Ja ajattelin että tämän jälkeen haastan itseni. Haastan itseni tekemään omannäköistä juttua enkä julkaise postauksia jotka eivät tunnu omilta, enkä jätä kirjoittamatta niistä aiheista mistä haluan kirjoittaa. On tärkeää pitää kiva harrastus edelleen kivana, eikös vaan. Ja iso kiitos teille lukijoille, teette bloggailusta entistä kivempaa

Kuvat: Juulia

24 kommenttia:

 1. Voi anni, anni anni <3 ihana sie! Niinkun ollaan näitä asioita yhdessä jo tässä pohdittukin niin toteen vielä kerran että teet tätä loppupeleissä siks että saat ite tästä iloa ja tykkäät kirjoitella! Kirjoitat tätä blogia juuri sellaisella tahdilla kun itse haluat ja jaksat ja kirjoitat niistä jutuista mistä ite haluut <3 pus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, hyvin sanottu Enniseni!! :) Oot ihana <3 puspus

   Poista
  2. Komppaan! Hyvin haastat ittes, tuitui<3

   Poista
 2. Tykkään todella paljon tästä bloista ja tee juuri niin, että kirjoitat kun siltä tuntuu, äläkä ota turhia paineita :)

  VastaaPoista
 3. Samaa mieltä, on parasta kun kaikkia blogeja ei sullota yhteen muottiin vaan jokainen saa olla täsmälleen sellainen kuin haluaa ja muuttua bloggaajan mukana. Mullakin periaatteessa kategorioina on lifestyle/kauneus, mutta joskus poikkean aika kauaskin ettenkin tuosta kauneudesta. Oma persoona tekee blogista kiinnostavan, samaan muottiin ahdettuja blogeja ei jaksa kukaan lukea!

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta, hyvin sanottu! :) Pidetään kiinni niistä asioista mitkä on meille tärkeitä ja mieluisia ja tehdään myös blogia niiden avulla :) Erilaisuus ja omaperäisyys on rikkautta!

   Poista
 4. Ei vitsi miten ajankohtanen teksti niinku itelle henkilökohtasesti. Kesän aikana ja nyt sen jälkeen mulla on ollut ihan samanlaisia tuntemuksia kun sulla! Hienoo, että täällä on joku muukin!

  Rakastan muuten sun blogia, keep going girl! <3

  oliviamyllyla.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voii että tsemppii sinne ja ota rennosti blogin kaa ja tee niinkun parhaalta itestä tuntuu <3 :) Silloin tää harrastus muuttuu taas mukavaksi ja kivaksi, niinkuin tuolla kirjoitinkin :) Ja kiitos ihan superpaljon Olivia <3 !! ihana <3

   Poista
 5. Älä stressaa liikoja, mä oon tähän asti tykänny lukee sun blogia just sellasena kun se on! En tunne sua "oikeessa elämässä" mutta luulen että blosissa näkyy oma itsesi parhaimmillaan sillon kun postaat juuri sellaisia postauksia kun ite tykkäät kirjottaa/tehdä! Ei blogin tarvii kuulua mihinkään "ryhmään", mun mielestä se on tylsää jos on tarkat kriteerit postauksien suhteen! Kaikki pienetkin ideat mitkä mieleen tulee niin kannattaa kirjoittaa, sen enempää miettimättä että onko tämä idea nyt tarpeeksi hyvä julkaistavaksi ja onko tämä nyt kirjoittamisen arvoinen asia, tai että onko kuvien valotukset ja vaatteet nyt täsmälleen kunnossa :) Mä todella tiiän sen tunteen kun stressaa jostain "pienestä" asiasta ja kun sitä stressaa liikaa eikä mene fiiliksen mukaan niin siitä turhautuu vain entistä enemmän ja sitten innostus lopahtaa kokonaan. Mun päivää ainakin piristää se että seuraamistani blogeista löytyy edes jokin pieni postaus, vaikka ihan mitättömästäkin jutusta! Sun postaukset on ollu aina tosi mielenkiintosia, jatka samaan malliin vaan :) ymmärrän jos haluat pitää pienen tauon ja sulla on siihen ihan täys oikeus, välillä siitä onkin apua, että jaksaa kerätä uutta inspiraatioo taas! Kaikkee hyvää sulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä huikeasta kommentista! <3 Hienoja, viisaita sanoja, kiitos paljon tsemppauksesta!! :) Tästä on mukavaa jatkaa bloggailua eteenpäin :)

   Poista
 6. voiii ihana!! Kirjoita vain tätä blogia juuri silloin kun parhaalta tuntuu :)<3 Ja itse oon ajatellut, että kirjoitan blogiini niistä asioista mistä haluankin, se auttaa :) Mä tykkään blogistasi kovasti <3 Itellä on tullut välillä kans vertailtua muihin bloggaajiin, mutta se auta mitään. pahentaa vain asiaa :(( Toivottavasti pääsisit pian noista tunteista eroon <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tän postauksen kirjottaminen helpotti jo fiiliksia paljon! :) Ihanasti sanottu, kiitos tsempistä! <3<3 Nyt vaan jatketaan omalla tyylillä eteenpäin! :)

   Poista
 7. Voin niin samaistua tuohon "Liika miettiminen tappaa luovuuden.." juttuun. Harrastan yliajattelua ja turhaa huolehtimista töissä, koulussa, aamulla vaatekaapilla, ostoksilla.. Se vaan on niin että kun lopettaa ressaamisen ja antaa palaa vaan niin parhaat jutut ja ideat syntyy :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on kyllä tuttu tunne se! Jep nyt täytyy heittää liika ressi ja yliajattelu pois niin on helpompaa :) <3

   Poista
 8. Eihän sun blogin tarvitse olla mikään kauneus- ja hiusblogi, vaan Annin blogi, johon kirjotat niistä asioista mistä haluat ja painotat vaan sitten noita tiettyjä juttuja. Mäkin haluaisin aina tehä omista postauksistani jotenkin täydellisiä, täydellisine kuvineen ja teksteineen ja symmetrioineen yms. ja oon tyytymätön, jos kaikki ei näytä just siltä ku pitäis. Mut sitten mietin, että enhän mä itekään ole täydellinen, joten miks mun blogin pitäisi olla!? Eihän se sitten enää ois mun näkönen blogi, kun ite oon vähän homssuinen ja asiat sinnepäin sutien tekevä :D Tärkeintä blogeissa on ainakin mun mielestä aitous, niin kauan kun se huokuu postauksista niin kaikki on hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä kommentista Laura! Ihana <3 :) Tiiäkkö mä voin niin samaistua tohon homssuiseen ja asiat sinnepäin tekevään, oon just semmonen!! :D Siks alkoikin häiritsee kun joskus mietin et kaiken pitäis olla niin siistiä ja järjestelmällistä vaikkei se kuulu mun perusluonteeseen :D

   Poista
  2. No hyvin ainakin hoidat hommas töissä :) (Moi!) Ja ihana blogi, piti tulla kurkkimaan, sulla on yks lukija lisää nyt. Teet asiat niin kuin tykkäät niin hyvä tulee :)

   Poista
  3. Moi Alina!! :D Kiva kuulla :) Hehee tervetuloa lukemaan! :)

   Poista
 9. Hei, löysin blogisi äsken kun lueskelin oman hiustenvärin kasvatusprojektistasi, sillä itselläni on sama urakka meneillään ja halusin löytää kohtalotovereita. ;) Tämä postaus kuitenkin kosketti kaikista eniten tällä hetkellä, sillä olen itse miettinyt aivan samankaltaisia asioita omassa elämässäni ja tullut yksinkertaisesti siihen lopputulokseen, että koska kaikkia ei kuitenkaan voi miellyttää, kannattaa tehdä sellaisia valintoja, jotka tuntuvat omilta ja toimia itselleen parhaaksi katsomallaan tavalla. :) Itse olen myöskin kärsinyt perfektionismista, joten tiedän mitä tarkoitat, mutta loppupeleissä on tärkeintä olla onnellinen ja koen, että sen voi saavuttaa ainoastaan olemalla aidosti oma itsensä. :) Kirjoita sellaisista asioista, joista itse haluat ja blogiasi varmasti seuraavat sellaiset ihmiset, jotka pitävät siitä juuri sellaisena kuin se on! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Kaisa! :) On kyllä mahtavaa löytää kohtalotovereita hiustenkasvatusprojektissa! Tsemppiä kasvatukseen :) Toi on kyllä niin totta, kaikista eniten onnellisuutta tuntee silloin kun voi olla vapaasti oma itsensä ilman liikaa miettimistä ja muuta sellaista :) Kiitos tästä kommentista <3 Ihanan voimaannuttava!

   Poista
  2. Kiitos samoin! :) Ihana kuulla ja kiitos itsellesi kivasta vastauksesta! <3

   Poista