5/24/2015

MILLOIN VOI SANOA EI?

Toukokuu on ollut monenlaisten juhlien täyttämä kuukausi. Melkein jokaviikonloppu oon jossaikin juhlissa käynyt. On ollut vappua, äitienpäivää, synttäreitä, naamiaisia... Ja edessä odottavat vielä valmistujaiset ja niiden järjestelyt sekä serkun ylioppilasjuhlat. Kaikki nämä edellämainitut ovat olleet superkivoja, kiitos teille jotka kutsuitte ja järjestitte Innolla odotan myös tulevia, mutta samalla mietin, milloin jää/jäi aikaa pelkästään levolle?

Ollaan parin kaverin kanssa puhuttu siitä, että voiko bileet jättää hyvällä omatunnolla väliin? Tiiviissä kaveriporukassa syntyy välillä erimielisyyksiä, kun joku ei tulekaan juhliin kun ei yksinkertaisesti jaksa rankan työ/kouluviikon jälkeen. En nyt siis tarkoita että aina pitäis siis lähtee baariin tai ylipäätään juoda alkoholia. Jotkut tarvii sen parin päivän palautumisen ja ihan rauhassa kotona vietetyn ajan, mikä on täysin ymmärrettävää.

Ite oon koittanut lähtee kaikkialle mihin vaan kutsutaan vaikka oisin kuinka väsynyt työviikon jälkeen. Jotenkin en vaan koskaan halua missata mitään saatika tuottaa pettymystä kaverille, kuka on juhlat vaivalla järkännyt, mutta onko sekään aina oikein jos oma jaksaminen vetelee viimeisiään? Valitseeko silloin mielummin kotisohvan vaiko ystävien kanssa juhlimisen? Väsymyksestä huolimatta, valitsen jälkimmäisen. Ja se ei siis todellakaan tarkoita ettäkö vetäisin jäätävät kännit joka kerralla :D Pidän tärkeinpänä paikalle saapumista ja ystävien kanssavietettyä aikaa.

Oon muutenkin vähän tämmönen etten osaa sanoa ei. Pitäis oppia enemmän kuuntelemaan itteään ja omia voimia ja fiiliksiä. Ei ne kaverit hylkää jos kerran jättää juhlat väliin (ettehän? >:D). Enkä minä suutu jos joku ei yksinkertaisesti jaksa tulla minun juhliini. Mitenkäs siellä ruudun toisella puolella, koetteko huonoa omatuntoa jos kieltäydytte kutsusta?

4 kommenttia:

 1. Vau aivan mahtava kuvauspaikka taas! En sinänsä koe huonoo omatuntoa jos kieltäydyn jostain kutsusta, ei aina ehdi/jaksa ja se on ihan fine. Kyllä se pitää ymmärtää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyl upee mesta! Niin kivan värikäs :) Jep se on totta! Pitäsi oppii itekin joskus sanoo ei ihan hyvällä omatunnolla :)

   Poista
 2. "Ei"n saa sanoa silloin kun sitä tarkoittaa.

  Vaikka pakko myöntää, minäkään en sitä osaa sanoa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep niinpä! Heh sen taidon kyllä haluisin osata useemmin :D

   Poista