9/12/2015

VAATEPOHDINTOJA

Lähiaikoina oon löytänyt netin ihmeellisestä maailmasta kirjoituksia vaatteiden ostosta, halpatuotannosta ja kulutuksesta ja sitä kautta alkanut miettiä omia ostopäätöksiäni, virheostoksia sekä vaatteiden laatua. Tässä kesän aikana tuli ehkä hankittua jotain, millä ei välttämättä olekaan käyttöä ja jotain, mikä meni jo parissa pesussa nyppyiseksi ja ruman näköiseksi. Harmittaa. Ei siis se itse vaate, vaan oma hölmöys. Ostopäätöstä tehdessä olisin voinut miettiä kaksi kertaa, tai jopa kolme, että onko tämä nyt ihan oikeasti sellainen mitä tuun käyttää enemmän kun sen kerran, ja onko materiaali kestävä.

Itse oon ostanut vaatteeni pääasiassa halvemmista ketjuliikkeistä, koska opiskelijabudjetilla varaa kalliisiin ja laadukkaisiin vaatteisiin harvemmin on (ellei tule sitten säästettyä juuri niihin). Halpa hinta houkuttaa ostamaan, vaikkei olisi täysin varma tarvitseeko vaatetta. Näin syntyy silloin tällöin harmittavia virheostoja. Tuntuu väärältä ostaa vaate ja kiikuttaa se samantien kirppikselle. Näin on valitettavasti viimeaikoina käynyt, ei hyvä.

Mutta virheistä oppii. Jatkossa aion miettiä jokaista vaateostostani ainakin sen kolme kertaa, tutkia materiaalia ja pohtia käyttötarkoitusta. Oli sitten kyse halvemmasta tai kalliimmasta vaatteesta, kengästä tai asusteesta.

Jos siellä ruudun toisella puolella herää ajatusta hyvästä materiaalista, laadukkaasta vaatteesta tai kulutustottumuksesta, jakakaa ajatuksenne ja heittäkää vinkkejä hyvien vaatteiden löytämiseen :)

8 kommenttia:

 1. Oon tässä myös pohdiskellut samoja asioita sun kanssas, aion jatkossa panostaa tuohon laatuun myös entistä enemmän ja kysyä itseltä, että tarviinko mä oikeesti tän ja että tuleeko sitä ees käytettyä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep juurikin näin! :) Nyt siis lähdetään jatkossa ettimään laadukasta ja tarpeellista :)

   Poista
 2. Kun oma vaatekaappi hyvin suurelta osin jäi maailman toiselle puolelle tulee helposti halu ahmia uutta tilalle. Vaikea pitää pää kylmänä ja oikeasti harkita ostopäätöstä. Tein kuitenkin mielestäni hyvän linjauksen ja aion ostaa (jotain tyyliin alusvaatteita ym lukuunottamatta) kaiken kirpputoreilta! Halvempaa ja kierrätystä edistävää! Rajansa siinäkin tietty, mutta miten mukavaa ajanvietettä onkaan kierrellä ajan kanssa noita aarreaittoja ja tehdä mahtavia löytöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella ton fiiliksen, uudessa maassa on vielä niin paljon kaikkea uutta ja erilaista vaatetta tarjolla että tekee varmasti mieli shoppailla kaikkee ihanaa! Kirppikset on kyllä oikein mainio vaihtoehto ja varmasti löytyy paljon aarteita! <3 :) Kierrätys kannattaa ;)

   Poista
 3. Joo, ihan totta! Mullakin on ihan liikaa kaikennäköisiä vaatteita (kaupoista ja kirppareilta hankittuja) Kohta en enää löydä mitään. Ja sellaisia lempparivaatteita ei kuitenkaan oo, kuin muutama.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep sama homma täällä! Nyt pitää alkaa ettii semmosia laatuvaatteita mitkä on itselle niitä"unelmavaatteita" eikä semmosia vähän sinne päin jota ei ehkä sitten niin käytäkään :)

   Poista
 4. Mietin samaa sillon, ku jouduin karsii ihan sikana tavaraa ennen Ruotsiin muuttoo. Nyt oonki päättäny, et en enää aio ikinä haalii yhtä paljon turhii vaatteita ku sillon ja yritän pitää varastot minimissään. Onneks se kirpparille vieminen on kuitenki ihan hyvä juttu, jos niitä vaatteita sattuuki kertyy liikaa!

  Mul olis sulle vähän kysymyksiiki :D http://allthelovesofmylife.blogspot.se/2015/09/11-kiperaa-kysymysta-ja-vastausta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi muuttotilanne on kyl hyvä kun tulee mietittyy mukaan oikeesti ne tärkeimmat lempparivaatteet! :) Jee kiitti kysymyksistä, vastailen lähiaikoina! :)

   Poista