4/06/2016

VALITSINKO FIKSUMMIN?

Kirjoittelin viime syksynä vaatepohdintoja - postauksessa siitä, että haluaisin muuttaa kulutustottumuksiani vaatteiden suhteen, etsiä mahdollisimman laadukkaita materiaaleja ja välttää virheostoja. No miten meni noin niinkun omasta mielestä sitten? Olen tullut huomanneeksi ainakin sen, että ostan nykyisin hiukan vähemmän vaatteita kuin ennen. Syy lienee siinä, että rahaa kuluu nykyään paljon muuhunkin ja koska olen jättänyt blogin asupostaukset vähemmälle, ei painetta uusien vaatteiden esittelystä synny (harmittaa edes ajatella että oikeasti joskus tuostakin on koitunut paineita, tästä saisikin aihetta toiseen postaukseen).

Entäpä ne materiaalit? Syksymmällä tutkin shoppailureissulla jokaisen vaatteen materiaalit pesulapusta ja välillä harmistuin kun se kivan näköinen vaate olikin huonoa materiaalia. Olen myös oppinut tunnistamaan pelkästään vaatetta tunnustelemalla joitakin ei niin hyviä materiaaleja. Näistä tutkiskeluista huolimatta olen silti ostellut niitä ei niin täydellisestä materiaalista tehtyjä vaatteita, jos hinta ja muut seikat ovat olleet kohdillaan. Kalliimmissa ostoksisssa kannattaa mielestäni kuitenkin satsata laatuun, koska iso harmitus tulee jos se useiden kymppien riepu meneekin pilalle parissa pesussa.

Kirppiksiä olisi syytä katsastaa enemmän ja järjestää vaikkapa kavereiden kesken vaatteet vaihtoon - iltoja ja kotikirppiksiä. Uusien vaatteiden kotiin kantamisen sijaan taas voisi keskittyä tekemään luovempia, erilaisia yhdistelmiä niistä vaatteista mitä jo kaapista löytyy. Suunta siis kohti fiksumpia valintoja, uusia yhdistelmiä ja kestävämpiä vaatteita!

6 kommenttia:

 1. Vaatteet vaihtoon -ilta kuulostaa loistavalta!! ;)

  VastaaPoista
 2. Tykkään itsekin koluta kirppareita, mutta bongaan harvoin mitään järkevää hinta-laatu-suhteeltaan. Panostan laatuun laukuissa, takeissa ja kengissä, normaalit käyttövaatteet saavat olla vähän mitä sattuu. Perus H&M, BikBok sekä etenkin Lindex ovat tässä kategoriassa kuitenkin vahvoilla. Niin ja tottakai juhlamekot ovat erikseen - niillä täytyy päästä enemmän kuin yhdet juhlat.

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on niin sama kirppisten kanssa! Tykkään penkoa ne läpi oikeen perusteellisesti sillon kun sinne menen mut harmittavar harvoin mitään lähtee mukaan :D Oon aika samoilla linjoilla kans noitten perusvaatteiden kanssa :)

   Poista
 3. Hyvä postaus! Jo pienillä muutoksilla omassa kulutuskäyttäytymisessään saa pitkällä aikavälillä paljon aikaan :) Se on kyllä jännä, miten pikkuhiljaa käsi tottuu tunnistamaan hyvät ja huonot materiaalit tekstiileissä. Jopa esimerkiksi 80% villa, 20% akryyli -sekoituksessa voi tuntea heti yhdellä kosketuksella, että tämä ei nyt ihan ole.. :D Olet kyllä ihan oikeassa tuon suhteen, että etenkin kalliimmissa vaatteissa on tärkeää satsata laatuun. Ja toisaalta joskus myös halvemmankin vaatteen hinta-laatusuhde voi yllättää positiivisesti, esimerkiksi H&M perustrikoovaatteet ovat mielestäni hinta-laatusuhteeltaan hyviä. Jos jonkin, niin sellaisen saatan uutena ostaa, koska hyväkuntoisia trikoovaatteita (etenkin mustat ja valkoiset topit sekä muut perusmallit) harvoin löytää kirppiksiltä, sillä ne varmaan käytetään yleensä niin perusteellisen loppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukava kuulla että tykkäsit :) Joo oon samaa mieltä noista H&M trikoovaatteista, hintaansa nähden kestää yllättävän pitkään hyvinä :)ja totta et kirppiksillä kun niihin törmää niin ne on jo aika loppuun käytetyt joten tulee sit ostettua ne suoraan uutena muutamaa euroa kalliimpana :D

   Poista