6/20/2016

EROON KAIKESTA TURHASTA

Tuntuu että oon viimevuosina elänyt osittain "poissa silmistä, poissa mielestä" -periaatteella. Tästä syystä mulla on ollut jo pitkään sellainen tunne, kuin lähes jokaisessa meidän kaapissa tai lipaston laatikossa asuisi pieni tai vähän suurempikin mörkö. Kaapin sisältöä ei tee mieli tutkiskella enempää, ettei mörkö vain puraise. Viime perjantaina kyllästyin tähän tilanteeseen ja päätin aloittaa operaation, joka piti aloittaa jo aikoja sitten. Eroon kaikesta turhasta.

Tiedättekö ne esineet, jotka on "no ihan kivoja" ja "kyllä mä tätä vielä joskus tarvitsen" - luokkaa? Tällaista ihanaa krääsää paljastui kaappien kätköistä pilvin pimein ja kaikkien esineiden alkuperästä en ole edes täysin varma. Eniten tilaavieviä löydöksiä olivat muun muassa erilaiset värikkäät kynttilät sekä tuikkukupit, kasa vanhoja Cosmopolitan- lehtiä sekä läjä erinäköisiä koriste-esineitä. Nämä kaverukset ovat löytäneet nyt uuden kotinsa kierrätyspisteeltä tai uuden omistajan kotoa.

Koristeiden ja muun kivan lisäksi tulee vielä se parhain osio, eli kaiken maailman paperit. Koulupaperit, eli erilaiset muistiinpanot ja tehtävämonisteet, vanhoja opintotukipäätöksiä ja sitten tietenkin niitä tärkeitä papereita joita löytyi aivan vääristä paikoista. Onneksi mulla on paljon kansioita (joita jostain kumman syystä unohdan hyödyntää?!) niin tärkeät paperit saivat paremman paikan.

Jatkossa tähän kämppään ei yhtään turhaa krääsää oteta vastaan ja turhat paperit saavat lähdön saman tien. Tässä vielä pieni muistilista, mitä kannattaa kysyä itseltään pohtiessaan erilaisten esineiden ja asioiden tarpeellisuutta:

Vanhat lehdet - Milloin luit näitä viimeksi? Lukisitko vaikka nyt? Jos vastasit en, paperinkeräys kutsuu

Koriste-esineet - Laittaisitko tämän kynttilän/taulun/maljakon näkyvälle paikalle? Meneekö yksiin sisustusmakusi kanssa?

Vaatteet - Milloin käytit tätä viimeksi? Laittaisitko tämän nyt päällesi?

Muistiinpanot/kouluvihkot - Onko kurssi jo suoritettu? Tarvitsetko näitä tietoja vielä jatkossa opinnoissasi?

Nyt kun mörkö on häädetty ulos kaapeista ja laatikoista, on helposmpaa jatkaa arkea, kun tietää missä mikäkin tavara on.

8 kommenttia:

 1. Hyvä postaus! Meilläkin kaapit pursuilee kaikkea turhaa roinaa ja toivottavasti kesälomalla olisi aikaa käydä kaikki kaapit läpi. Onneksi kirpparipöytä alkaa ensi viikolla :) Ja hei, todella ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Noniin kirppispöydästä on hyvä aloittaa! Pitäis itekin ottaa se tässä kesän aikana niin sais noita turhia vaatteita uusille omistajille :D

   Poista
 2. Olipa kiva postaus, pisti itsekkin miettimään. Oon pyrkinyt kans vähentämään nykyään kaiken turhan krääsän keräämistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, mukava kuulla! :) Heh se on kyllä hyvä päätös, toivottasti itsekin pitäydyn siinä enkä ala taas säästelemään kaikenlaista :D

   Poista
 3. Hahah just yks päivä kun raahasin kirpparille kamaa ja siivoilin samalla kämppää mietin, mitä ihmettä mä säästelen tämmösiä turhia esineitä ja lippulappusia kun en tosiaan niillä mitään enää tee. :D

  VastaaPoista
 4. Hei ilmoittelethan sitten täällä jos laitat kirppikselle vaatteita t.jyväskyläläinen 😇

  VastaaPoista