10/02/2016

HYVIÄ HIUSTUOTTEITA EDULLISESTI?

"Voiko halvalla saada hyvää?" - on varmasti yleinen kysymys monenkin eri hyödykkeen kohdalla, ja tätä kysymystä olen pyöritellyt viimeaikoina mielessäni etenkin hiustuotteita ajatellen. Hiusalalla opiskelun aikoihin tuli siirryttyä lähes kokonaan kampaamotuotteisiin niin pesu- hoito- ja muotoilutuotteidenkin kohdalla, koska niitä saattoi saada esimerkiksi lahjaksi työharjotteluista. Samalla päähän pinttyi ajatus, että markettituotteet on automaattisesti kampaamotuotteita huonompia. Nyt kun kampaamotuotevarastot alkavat pikkuhiljaa olla loppu ja täytyisi opiskelijabudjetilla lähteä uusia ostamaan, ei tee mieli maksaa yhdestä purnukasta lähemmäs paria kymppiä. Päätin siis lähteä testailemaan, ovatko edullisemmat tuotteet muka niin "huonoja" kuin huhut kertovat. Tekstissä eteen tulevat mielipiteet ja pohdinnat ovat siis omaan kokemukseeni pohjautuvia, eivät tieteelliseen tutkimukseen nojaavia.

Hiusta on omassa päässä sen verran paljon, että hiustuotteita tuotteita kuluu hyvään vauhtiin. Ensimmäisenä loppuvat tietysti hoitoaineet, joten päätin aloittaa edullisten tuotteiden testailun hoitoaineesta ja naamiosta. Erittäin hieno suomalainen - tuotteista tuli kuultua vitsiä kampaajapiireissä ja siksipä siis ensimmäisenä testiin tämä! Ja kuinka ollakaan, ihan kelpo hoitsikkahan tää on, ei valittamista. Hintaakin oli huikeat alle kaksi euroa. Mielenkiinnosta kokeilen ehkä kuitenkin seuraavaksi jotain toista.

Ystävä oli kehunut Garnierin respons -sarjan tuotteita ja siksi valitsin hiusnaamion kyseisestä tuotesarjasta. Hintaa oli jotain vähän päälle neljä euroa ja käyttökokemus erittäin hyvä! Hoitaa ja silottaa mukavasti. Eikä sisällä mitään turhia haitallisia aineita (ainakaan CosmEthics sovelluksella tehdyn tutkiskelun mukaan).

Arvelen, että huonot kokemukset edullisista tuotteista voivat johtua siitä, että ei olla osattu löytää sitä omille hiuksille parhaiten sopivaa tuotetta. Markettituotteet tulee usein napattua ruokaostoksien yhteydessä mukaan eikä silloin ole välttämättä saatavilla ammattilaisen vinkkejä, toisin kuin ostaessa hiustuotteita kampaamokäynnin yhteydessä. Vääränlaista tuotetta käyttäessä syntyy siis helposti negatiivinen kuva koko tuotesarjaa kohtaan (sama voi toki syntyä hankittaessa vääränlainen kampaamotuote).

Tätä tuotetta tulikin jo hehkutettua tässä postauksessa. Mutta lyhyesti tähän: mun nykyinen muotoilu/hoitotuotesuosikkini

Näiden testailujen ja pohdintojen päätteeksi voisin todeta, että ei ole väliä, onko tuote marketista vai kampaamosta. Tärkeintä on, että tuote on juuri oikeanlainen ja sopivan hintainen kuluttajalleen. Joskus hyvää tuotetta joutuu etsimään useiden kokeilujen ja pettymystenkin kautta, mutta hinta ei välttämättä aina kerro ihan kaikkea todellisuudesta. Voi olla, että kampaamotuotteet löytävät takaisin kylpuhuoneeni hyllyille, kun taloudellinen tilanne sen paremmin sallii.

Löytyykö teidän luottotuote marketin hyllyltä vai kampaamosta? Vai onko kenties sen luottotuotteen metsästys vielä kesken?

7 kommenttia:

 1. Mun hiustuotteet on aina löytynyt markettien hyllyiltä, en kikkaile siis kampaamotuotteilla, ja oon tyytyväinen ollut! Itse oon käyttänyt tuota suomalaista mustikkashampoota ja tälläkin hetkellä käytössä on tuo hiusnaamio, tykkään! :)

  http://more-than-we.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla! :) Hyviä tuotteita voi siis hyvinkin löytää edullisesti :)

   Poista
 2. Luottotuotteita löytyy molemmista ryhmistä! Klippoteketin hopeashampoo on lemppari markettipuolelta, redkenin all soft hoitoaine taas kampaamotuotteista. Käytän paljon hyväksi esim sokoksen hiusten hellimisviikkoja, jolloin opiskelijabudjetillakin pääsee nauttimaan kampaamotuotteista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toi Sokoksen hiusten hellimisviikkon on kyllä aivan huippua tuotteiden hintojen kannalta :) Pitääpä laittaa mietintään toi Klippoteketin hopeashampoo sitten kun edellinen pääsee loppumaan!

   Poista
 3. Hahaa ite oon niin laiska hiustenhoitaja, etten käytä mitään muuta kuin shampoota. Käytän xz perusshampoota ja on oikein hyvä. :D Myös nuo suomalaiset shampoot ovat tosi mukavia, varsinkin koivushampoo tuoksuu aivan ihanalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Xz on ollu kyllä kelpo merkki kanssa! :) Oi vitsi koivushampoon tuoksu on kyllä ihana, tuo mieleen saunaillat kesämökillä ♥

   Poista
 4. Itse käytän yleensä näitä marketista löytyviä hiustenhoitotuotteita, mutta onhan sitä yks kampaamo shampookin ollut käytössä. Itse en eroa huomaa, saman tyylisiä ja laatuisia. Pysyn mielelläni kuitenkin halvemmassa eli marketti hiustuotteissa.

  VastaaPoista